İnsülin Kalp Yetmezliği Hastalarında Ölüme Yol Açabiliyor

UCLA araştırmacıları kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan diyabet hastalarında insülin tedavisinin ölümül sonuçlar doğurma riskinin 4 kat artış gösterdiğini ortaya koydu. Yeni yapılan bu çalışma kalp rahatsızlıkları ve insülin arasındaki bu bilinmeyen ili



UCLA araştırmacıları kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan diyabet hastalarında insülin tedavisinin ölümül sonuçlar doğurma riskinin 4 kat artış gösterdiğini ortaya koydu. Yeni yapılan bu çalışma kalp rahatsızlıkları ve insülin arasındaki bu bilinmeyen ilişkiyi gösterdi. Bununla beraber uzmanlar bu alanda daha fazla çalışmanın gerekli olduğunu belirtti.






Daha önce yapılan çalışmalar 2. tür diyaber ile kalp yetmezliği ve insülin kullanımı arasındaki bağlantıyı ortaya koymuştu. UCLA çalışması ilk defa kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan kişilerin diyabet sorununu kontrol altına alabilmek için insülin kullanmalarının ölümcül olabileceğini gösterdi.


Araştırmacılar kalp yetmezliği sorunu bulunan ve diyabet rahatsızlığına karşılık insülin kullanan 554 hasta üzerinde bir inceleme gerçekleştirdi. Bir sene sonra kontrol grubunda bulunan diyabet hastası olmayan kişilerde yaşama oranı %89.7 iken diyabet rahatsızlığı için insülin kullanan kişilerde bir sene sonra yaşama oranı 62.1’dir.


0 yorum:

Yorum Gönder